Punctele Gastronomice Locale dezvolta localitatile si turismul local. #Constanta nu inseamna doar turismul estival si #plaja. Avem o mostenire #istorica si #culturala, #povesti despre fiecare loc in parte, care trebuie sa devina cartea noastra de vizita.
🍽 Punctele gastronomice sunt reprezentate de bucatariile particulare unde se prepara produse locale, obtinute dupa metode traditionale, autentice si se servesc unui numar limitat de persoane (maxim 12). Produsele trebuie preparate din materii prine din propria gospodarie sau exploatatie sau de la producatori locali.
Punctele gastronomice pot functiona de la nivel de casa/locuinta pana la ferme agricole, pomicole, viticole, piscicole sau chiar manastiri, asta ca se ne dam seama ce potential urias are judetul Constanta.
✅ Turismul #balnear, #sportul, #gastronomia divesificata, festivalurile de #muzica, de #teatru sau de spectacacole, sunt produse turistice care trebuie definite odata si promovate.
⚠ Avem nevoie de un #calendar de activitati facut cu 1 an inainte, de o #aplicatie digitala moderna, de #bloggeri si personalitati, efectiv de #ambasadori ai Constantei, oameni cu care ne mandrim.
🙏 Avem posibilitatile sa ne tinem forta de munca si copii in tara, trebuie sa investim si sa sprijinim #invatamantul dual. ↘ Satele noastre se depopuleaza si nu mai pot trai doar din #agricultura,🚜 care la randul ei se confrunta cu mari probleme.
✅ Intr-un moment in care multi fac doar propaganda, am vorbit in acest interviu acordat Focus Press despre solutii concrete, proiecte, realizari, despre lucrurile in care cred. Voi reveni cu mai multe date despre proiectul meu privind punctele gastronomice la nivelul judetului.
Impreuna pentru un judet puternic! 🇷🇴
www.razvanfilipescu.ro
#consilierjudetean
#punctgastronomiclocal #pgl #reteteautentice #bucatarielocala #traditii