Skip to content

Spitalul Clinic de Urgență Pentru Copii

Spitalul clinic de Urgență pentru copii este un proiect de mare anvergură. Din păcate, cei care conduc astăzi administrația publică locală și județeană au demonstrat deja că nu pot, nu știu și sunt incompetenți, pentru că doar așa se explică de ce nu au început și nu au dus la bun sfârșit până acum un asemenea proiect vital pentru constănțeni. 

Propunem realizarea proiectului SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ PENTRU COPII

CONSTANȚA, în incinta curții Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Proiectul prevede o unitate compusă dintr-un imobil cu 2 corpuri (P+3E si P+5E) și prezintă o suprafață desfășurată de aproximativ 13.258 mp, cu o capacitate de 120 de paturi destinate copiilor de toate vârstele, la toate specialitățile (precum – Nefrologie, ORL, Ortopedie, Cardiologie, Neurochirurgie, Neurologie și Psihiatrie, Chirurgie Generală, Medicină de Urgență, Infecțioase, Oftalmologie, Endocrinologie, Dermatologie). La nivelul subteran (2 subsoluri) se vor amenaja 382 de locuri de parcare necesare personalului medical și vizitatorilor.

Proiectul pe care noi îl propunem prevede ca pe lângă standardele și dotările medicale cu tehnologie de ultimă generație, să construim și o „cladire verde”, cu surse alternative de energie, precum pompe geotermale sau panouri solare, sisteme inteligente de încălzire şi iluminare, faţade inteligente, care includ sisteme de umbrire menite să reducă din consumul de energie, staţii de încărcare pentru autovehiculele electrice. Clădirea trebuie construită astfel încât să consume cât mai puțină energie și să fie prietenoasă cu mediul, protejându-l prin soluțiile tehnice și energetice folosite.

UPDATE/NOUTATI

In luna august 2022 Conducerea Consiliului Județean Constanța, echipa managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanţa, precum şi a proiectantului au prezentat formula finală avizată a documentației tehnico-economice, faza Studiu de Fezabilitate, aferentă obiectivului cu titlul “Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”.

Proiectul similiar din punct de vedere al functionalitatii si amplasamentului cu cel propus de noi, prezentat sub o alta denumire, prevede o noua construcție in curtea actalului Spital Judetean cu funcția unui spital și va fi destinată Departamentului ”Sănătatea mamei și copilului”, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică.

Este un proiect pe care l-am tot repetat in iesirile publice inca din campania electorala pentru alegerile locale din 2020, cand toti contracandidatii mei refuzau dezbaterile publice, un proiect ni l-am dorit si il sustinem, cu speranta implementarii in timp util.

https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala/cum-va-arata-centrul-pentru-sanatatea-mamei-si-copilului-din-cadrul-spitalului-clinic-judetean-de-urgenta-constanta-documente-792343.html

UPDATE NOIEMBRIE

In data de 22 noiembrie 2022, alaturi de colegii mei consilieri judeteni, am sustinut si votat in cadrul sedintei Consiliul Judetean Constanta,  aprobarea proiectului „Construire corp nou – Departament Sanatatea mamei si copilului in curtea SCJU Sf. Apostol Andrei Constanta“, astfel cum am tot sustinut si noi de peste 3 ani.

Pentru viitorul #Spital de #Pediatrie a fost aprobată valoarea totală de 729.129.273,76 lei, fără TVA, respectiv 866.841.334,72 lei TVA inclus, CJC obtinand includerea acestui obiectiv de investiții in cadrul Listei de 49 de investitii propuse conform Aranjamentelor Operationale Programul National de Redresare si Rezilienta, Componenta C12 Sanatate, Investitiile: infrastructura spitaliceasca publica noua si echipamente si aparatura medicala.

In continuare apreciez ca acest proiect este Prioritatea “0” a judetului nostru, subiectul l-am dezbatut si cu europarlamentarul Corina Cretu, cu ocazia vizitei din noiembrie 2022 la Parlamentul European, iar motivele sunt clare: nu exista dezvoltare fara un sistem de sanatate bine pus la punct, spitalul judetean actual este vechi si de multe ori supraincarcat, dar mai ales, #Constanta ocupa o pozitie #geostrategica extrem de importanta, la granita de Est a Europei, un judet cu centrala nucleara, baze militare, santiere navale, rafinarie de petrol, cu numerosi turisti pe timpul sezonului estival etc

UPDATE APRILIE 2023

Inceputul lunii Aprilie Consiliul Judetean Constanta a lansat licitatia pentru proiectarea si executia Spitalului de Pediatrie ” Mama si Copilul “

Category: