Sate pescărești pe malul Dunării

Hârșova, Topalu, Ghindărești, Rasova, Seimeni, Ostrov sunt comune care se află pe malul Dunării și în care nu s-a investit niciun ban până acum, deși surse de finanțare au fost.

Propunerea pe care o prezentăm în ilustrațiile grafice alăturate este realizată pentru localitatea Rasova. Satul pescăresc pe care noi l-am gândit are o componentă de colectare, depozitare și comercializare pește, puncte de debarcare pentru comunitățile de pescari din zonă, dar și o componentă turistică. Am prevăzut și ne dorim să construim spații de cazare, spații de agrement și zone de camping. Este un proiect de diversificare a ofertei turistice la nivelul Județului Constanța și totodată este o șansă pentru localnici să își varieze sursele de venit. Scopul principal al satului pescăresc este însă acela de a readuce în atenția tuturor a obiceiurilor și tradițiilor locale.

Ne-am gândit să existe și zone în care curioșii pot merge să vadă cum se face o plasă de pescuit, care sunt obiceiurile pescarilor, cum funcționează o afumătoare, care sunt secretele borșului de pește, etc.

Pe perioada de programare 2014 – 2020, Consiliul Județean a avut ocazia să acceseze fonduri de finanțare cu sume cuprinse între 200.000 și până la 400.000 euro, cu CONTRIBUȚIE 0, prin Programul Operațional de Pescuit și Afaceri Maritime. Nu i-ar fi costat absolut nimic să investească într-un sat pescăresc, dar ca în multe alte domenii, nici aici nu au făcut nimic.

Din păcate, până acum la nivelul Județului Constanța a existat un management defectuos.

Noi, PRO România venim cu proiecte concrete, aplicabile. Nu mai avem răbdare să ascultăm declarații propagandiste și lăudăroase ale celor care au condus județul și nu au făcut nimic pentru el.

Sperăm să vedeți echipa noastră ca pe o alternativă corectă la actuala ofertă politică formată din aceeași garnitură veche de oameni care a condus Constanța în ultimii 30 de ani.

Împreună pentru un Județ Puternic!