Învățământ dual și profesional din Dobrogea trebuie să redevină atractiv pentru tineri

Category:

Description

SEPTEMBRIE 2023

🆘️ PROMISIUNE ONORATA : prima clasa de #InvatamantDual agricol din judetul Constanta. Alaturi de 25 de elevi am vizitat una din fermele care ii vor gazdui intai la practica si ulterior ca loc de munca.
Acum 1️⃣ an, am inceput sa lucrez alaturi de #TheoIchim, Ciprian Lepadatu si colegi din APAD – Asociatia Producatorilor Agricoli din Dobrogea la dezvoltarea acestui sistem, propunandu-ne sa facem clasa in 2023.
SI S-A FACUT ❗️ Mai multi copii decat am prevazut initial au ales clasa duala pentru #mecanici agricoli si #silozari iinfiintata in cadrul liceului din #NegruVoda.
🆘️ Parinti dar si copii au inteles ca invatamantul dual:
✅️ asigura #UCENICIA, adica formeaza personal calificat conform cerintelor pietei, prin invatare #efectiva la locul de munca
✅️pe durata scolii copii primesc #bursa
✅️dupa absolvire nu primesti doar o #diploma, elevii ies cu o #MESERIE
✅️ca dobandesc cunostinte #moderne adaptate la tehnologiile actuale, avand deja experienta practica.
✅️ dupa absolvire, beneficiezi de avantaje si oportunitati financiare, poti ramane in tara, alaturi de familie si sa fii bine platit.
         

SEPTEMBRIE 2022

Cu totii resimtim lipsa de #meseriasi si criza fortei de #munca. Sistemul de #invatamant trebuie sa se schimbe si sa ofere tinerilor sansa de a obtine competente si experiente practice adaptate zilelor noastre.

✅️ Invatamantul #dual este acel instrument care asigura #UCENICIA, adica formeaza personal calificat conform cerintelor pietei, prin #invatare #efectiva la locul de munca.

✌️ Electricienii, sudorii, mecanicii agricoli, silozarii, soferii profesionisti sunt cateva exemple de meserii care sunt la mare cautare si bine platite la noi in tara si totusi multi aleg sa plece afara.

➡️ Cred ca e momentul sa ne implicam, sa aducem la cunostinta copiilor si familiilor acestora #oportunitatile si #avantajele #financiare pe care le ai daca urmezi o scoala profesionala in #invatamantdual.

⚠️ Trebuie sa inteleaga ca dupa absolvire nu primesc doar o #diploma, ca ies cu o #MESERIE, ca dobandesc cunostinte #moderne adaptate la tehnologiile actuale, ca au deja experienta practica si mai ales ca-i vrem in tara alaturi de familiile si prietenii lor. ❗️❗️❗️

De peste un an de zile, lucrez alaturi de colegii mei #fermieri si de Ciprian Lepadatu, sa promovam si sa dezvoltam acest sistem. Cel putin in #agricultura am facut cativa pasi importanti, avand ca obiectiv final si ambitie sa infiintam prima clasa de dual cu profil agricol din judet in 2023.

Ne dorim ca Invatamant Dual si Profesional Dobrogea, inclusiv invatamantul agricol, sa redevina #atractiv, ca tinerii sa intelega #sansele pe care le pot avea, care sunt avantajele financiare si sa avem o forta de munca profesionalizata.

Impreuna pentru un judet puternic! 🇷🇴 #ConstantapentruDual www.razvanfilipescu.ro

 

https://www.ordinea.ro/consilierul-judetean-razvan-filipescu-pro-romania-vrea-sa-infiinteze-in-2023-prima-clasa-de-invatamant-dual-cu-profil-agricol-din-judet/ 

https://www.replicaonline.ro/razvan-filipescu-invatamant-dual-si-profesional-din-dobrogea-trebuie-sa-redevina-atractiv-pentru-tineri-533646?z=l

  https://citypressconstanta.ro/invatamantul-dual-si-profesional-dobrogea/