Skip to content

Faleza Sud

Propunem o serie de proiecte pentru Cartierul Poarta 6, care să le redea locuitorilor confortul. Așa cum Constanța este și trebuie să fie a constănțenilor, trotuarele sunt și trebuie să fie ale pietonilor, însă acum sunt ocupate de mașini care împiedică circulația pietonală. Pentru această problemă – care deranjează pe toată lumea – am identificat soluții de construire a locurilor de parcare.

Category:
 • O altă problemă, în același cartier, pornită din aceeași lipsă de viziune de până acum, privind sistematizarea, a fost distrugerea spațiilor verzi din apropierea blocurilor de locuințe, pentru a improviza parcări. În plus, legatura rutieră și pietonală a cartierului Poarta 6 cu restul orașului se face printr-o singură zonă, locuitorii fiind nevoiți să ocolească foarte mult. Și mai grav este faptul că locuitorii cartierului sunt nevoiți să traverseze zona de cale ferată, pentru a scurta traseul către restul orașului, punându-și astfel viața în pericol.

  Iată ce proiect de sistematizare a acestui cartier propunem:

  1. Realizarea de parcări supraetajate, în primă fază 3 Parcări (însumând 316 locuri de parcare):

  Parcarea 1 – imobil S+P+3E – având suprafața construită la sol 1.200  mp – ce asigură un total de 214 locuri de parcare.

  Parcarea 2 – imobil Demisol cu spațiu verde pe acoperiș – având suprafața construită la sol 950 mp – ce asigură un total de 40 de locuri de parcare.

  Parcarea 3 – imobil subsol+ terasă circulabilă – având suprafața construită la sol 925mp – ce asigură un total de 62 de locuri de parcare.

  1. Realizarea Pasajului Faleza Sud – un pasaj menit să conecteze în condiții de siguranță cartierul Poarta 6 cu restul orașului;

  1. Resistematizarea aleilor carosabile și pietonale care nu satisfac acum condițiile minime de circulație în interiorul cartierului;

  1. Amenajarea unor locuri de parcare în proximitatea blocurilor de locuințe; 
  2. Refacerea spațiilor verzi distruse de locurile de parcare improvizate;
  3. Redarea trotuarelor circulației pietonale;
  4. Realizarea de ghene de tip îngropat, pentru colectarea gunoiului menajer.

  Cam așa arată, în momentul de față, cartierul Faleza Sud: