Skip to content

Faleza Nord

Se propun mai multe proiecte pentru o zona situata in cartierul Faleza Nord, proiecte menite sa rezolve probleme reale cu care locuitorii cartierului se confrunta:

 • Trotuarele destinate pietonilor sunt ocupate de masini, impiedicand circulatia in conditii de siguranta a oamenilor.
 • Este o aglomeratie de masini si cartierul duce lipsa de locuri de parcare amenajate.
 • In perioada sezonului estival, cartierul este sufocat atat de turisti cat si de constanteni care parcheaza abuziv pe strada, uneori blocand intrarea/iesirea Riveranilor catre locuinta. De fiecare data politia locala este sesizata, insa nu a luat nicio masura pana astazi.
 • Spatiile verzi din apropierea blocurilor de locuinte au fost distruze abuziv pentru realizarea de locuri de parcare improvizate.
 • Spatiile verzi existente nu sunt intretinute, doar prin unele zone se mai tunde iarba de 2 ori pe an.
 • Zonele de ghene pentru pubelele de gunoi sunt insalubre, in unele zone sunt amplasate pe marginea falezei, poluand plaja si promenada existenta.
 • Promenata este degradata, neintretinuta.
 • Stalpii de beton existenti in cartierul Faleza Nord sunt degradati si pot pune oricand viata oamenilor in pericol.

 

Category:

In intampinarea problemelor mai sus semnalate, echipa Pro Romania Constanta a venit cu mai multe proiecte si solutii, care realizate impreuna, sunt menite sa rezolve situatia mai devereme prezentata. Acestea sunt:

 1. Realizarea de parcari – (insumand 2200 locuri de parcare)
  •  Parcarea 1 – imobil S+P+6E – avand Supraf. Constr. La sol 1400mp – ce asigura un total de 400 locuri de parcare.

 

 • Parcarea 2 – imobil SUBSOL cu spatiu verde pe acoperis, avand Supraf. Constr. La sol 4225 mp – ce asigura un total de 380 locuri de parcare.
 • Parcarea 3 , 4, 5 – imobil 2 Subsoluri + Parcare la sol – Fiecare avand Supraf. Constr. la sol 900 mp – ce asigura un total de 360 locuri de parcare.
 • Parcarea 6 – imobil 2 Subsoluri + Spatiu verde pe acoperis – Avand Supraf. Constr. La sol 10 000mp – ce asigura un total de 1060 locuri de parcare.

2. Resistematizarea rutiera a cartierului

– In prezent strada Unirii functioneaza ca un drum de tranzit, mare parte din locuitorii cartierului sunt nevoiti sa ocoleasca kilometri pentru a-si lasa sau lua copiii de la scoala, in conditiile in care distanta dintre locuinta si scoala este de maxim 1km.

3. Resistematizarea aleilor carosabile si pietonale care nu satisfac conditiile minime de circulatie in interiorul cartierului precum si amenajarea de locuri de parcare.

4. INTRETINEREA SI PROTEJAREA SPATIILOR VERZI CARE MAI EXISTA, Refacerea spatiilor verzi pierdute din preajma blocurilor si redarea trotuarelor pietonilor, pentru siguranta deplasarii in cartier.

                                                        OBIECTIV DE IMPORTANTA LOCALA – PROIECT INTEGRAT

                                          CONSTANTA VERDE – CORDON DE SPATIU VERDE DE-A LUNGUL FALEZEI

5. Realizarea de ghene de tip ingropat pentru colectarea gunoiului menajer.

6. Realizarea proiectului – PORTUL DE AGREMENT DIAMANT

Cam asa arata in momentul de fata cartierul Faleza Nord