RAZVAN FILIPESCU 

CONSILIER JUDETEAN

DESPRE

 

Despre Mine

Salut, numele meu este Răzvan Filipescu, în calitate de locuitor al județului, vreau ca și Constanța să ajungă pe podiumul dezvoltării, din punctul de vedere al sănătății, educației și economiei. Cunosc județul, cu tot cu problemele sale și, împreună cu echipa mea, am identificat soluții pentru îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor dar și pentru sprijinirea afacerilor.

In 2020 am fost ales #consilierjudetean, sunt Președintele comisiei de agricultură și mediu din cadrul Consiliului Judetean Constanța și îmi doresc ca împreună cu echipa mea de consilieri județeni, consilieri locali și viceprimari să implementăm proiectele  susținute în campania electorală.

De asemenea sunt membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publica (ATOP), poziții din care susțin proiectele de interes și de dezvoltare a judetului in domeniile : agricultură, mediu, turism, transporturi, sănătate, educație și siguranță cetățeanului.

In perioada 2021 – 2022 am fost membru al Comisiei pentru Agricultură Protecția Mediului și Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Economic si Social, organism consultativ al Parlamentului și Guvernului Romaniei, cu rol în avizarea proiectelor legislative inițiate de acestea.

Educatie

Sunt antreprenor, dar am muncit și la stat, cu rezultate notabile. Am investit, am dobândit experiență în domenii precum agricultura, turismul, transporturile, în domeniul bancar și al fondurilor europene. Am predat la facultatea la care inițial am învățat, am prins perioada de început a mișcării civice, fiind membru ARAS (Asociația Română Anti Sida) și AIESEC (Asociația Internațională a Studenților la Economie și Comerț).

Turismul Constantean

M-am implicat activ în promovarea României ca destinație turistică și am susținut industria ospitalității, am realizat sute de vizite pentru jurnaliști, bloggeri și tour operatori străini, în țară și în județul nostru, am ajutat la organizarea și buna desfășurare a multor târguri, conferințe de turism interne și internaționale, inclusiv pentru turismul de croazieră. Am contribuit la realizarea episoadelor din seria Wild Carpathia, difuzat pe postul Travel Channel, m-am luptat, alături de colegii mei, pentru implementarea impozitului specific în turism și a voucherelor de vacanță

IMPLICA-TE SI TU PENTRU JUDETUL TAU!

Experienta in Administratie

Îmi plac provocările. Am vrut să cunosc cât mai mult, iar viața m-a dus în diverse instituții care și-au pus amprenta asupra formării mele ca om, ca profesionist și cunoscător al legii. Am lucrat în special în domeniul fondurilor europene, la Direcția OLAF, Agenția SAPARD, am continuat în domeniul bancar, pornind de la consilier IMM și ajungând Director de Agenție, după ani, devenind chiar director adjunct al FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri).

Am jucat fotbal de mic și, crescând, am cochetat cu acest sport. Am fost, pentru o perioadă, și membru în Comisia de Apel pentru Licențierea Cluburilor din Liga I FRF. Am dezvoltat activități private în turism și agricultură, am continuat să investesc în domeniul logisticii și operării portuare, fiind implicat, în prezent în aceste domenii. 

Funcția de Secretar de Stat, aferentă poziției de Președinte al Autorității Naționale pentru Turism,  precum și cea de membru în Consiliul de Administrație al TAROM, mi-au oferit șansa de a interacționa la nivel internațional cu oameni de excepție, dar mai ales mi-au deschis perspectivele dezvoltării de strategii durabile și de anvergură, așa cum și județul nostru are nevoie.