Blog

Agricultura Dobrogei este compromisă, cel mai afectat este județul Constanța!

Agricultura dobrogeană suferă, iar situația devine dramatică! Deși au protestat, au inițiat petiții, au fost la discuții cu Ministerul Agriculturii, au făcut apeluri publice, deciziile privind protejarea agricultorilor se lasă așteptate. Suspendarea ratelor întârzie, cu toate că este o solicitare realizată de peste 6 luni, care nu are impact bugetar negativ, din contră. Fermierii riscă să intre în incapacitate de plată, chiar insolvență și faliment,… Read More »Agricultura Dobrogei este compromisă, cel mai afectat este județul Constanța!

27 Septembrie – Împreună pentru un județ puternic

Am avut parte de o campanie bogată în experiențe, am fost prezent în fiecare localitate a județului, și nu pentru prima oară așa cum se întâmplă în cazul multora. Discuțiile cu cetățenii mă încurajează de fiecare dată să merg mai departe. SE CERE SCHIMBAREA! Constănțenii nu mai au răbdare și pe bună dreptate așteaptă rezultate. Vor să fie reprezentați de oameni pe care i-au întâlnit,… Read More »27 Septembrie – Împreună pentru un județ puternic

Județul Constanța are nevoie de lideri cu viziune!

Județul Constanța are nevoie mai mult ca oricând de proiecte economice de anvergură și de lideri! Trebuie să lucrăm împreună și, mai ales, să consumăm produse locale. Abia acum, în momente de criză, vedem cât de vulnerabilă este economia județului nostru și realizăm că am avut și avem conducători fără experiență, care nu avut viziunea și poate nici dorința atragerii de investiții. Avem nevoie de… Read More »Județul Constanța are nevoie de lideri cu viziune!

Economia Constanței are nevoie de proiecte majore!

Economia Constanței are nevoie de oameni cu inițiativă, cu experiență, de lideri și de proiecte majore! Zilele trecute, un prieten din Băneasa îmi povestea că se duce cu peștele pescuit de el, sau cu carne, în Bulgaria, la Silistra, să-și facă conserve. Avem ieșire la mare și Dunăre și nu avem o fabrică de conserve de pește, deși avem comunități mari de pescari. Tot vecinii… Read More »Economia Constanței are nevoie de proiecte majore!

IPOCRIZIE! Prea mulți spun că le pasă de agricultură, dar nu fac nimic.

Tot mai mulți fermieri mă sună să se intereseze de stadiul amendamentelor introduse de noi, PRO România Constanța, referitoare la suspendarea ratelor la credite/leasinguri pentru echipamentele și terenurile agricole pentru fermierii afectați de secetă. Le răspund că acestea, deși au fost susținute de toți parlamentarii în comisiile de specialitate, au fost atacate de 2 ori la CCR, având termen pe 14 iulie. Concluzia este una… Read More »IPOCRIZIE! Prea mulți spun că le pasă de agricultură, dar nu fac nimic.

Avem localități cu 0% rată de promovabilitate la evaluarea națională!

Este inadmisibil ca în anul 2020 să avem localități cu 0% rată de promovabilitate la evaluarea națională, sau după cum vedeți în tabel, cu până în 30%. În aceste zone situația este dramatică și reflectă lipsa de preocupare a primarilor pentru viitorul copiilor, pentru dezvoltarea comunităților și totodată, reflectă situația economică jalnică din teritoriu. Așa nu se mai poate, trebuie să fie luate măsuri precum… Read More »Avem localități cu 0% rată de promovabilitate la evaluarea națională!

Infrastructura rutieră constănțeană – un dezastru.

Ploile din ultima vreme au scos la iveală multe lucrări făcute de mântuială, pe repede înainte, unele doar în scopuri electorale. Am văzut cum actualul Președinte al Consiliului Județean Constanța și parte din primari se laudă cu infrastructura realizată. De 20 de ani spunem că scoatem județul Constanța din noroi, dar fiecare ploaie ne dovedește contrariul. Toate aceste lucrări vor trebui refăcute, sunt doar bani… Read More »Infrastructura rutieră constănțeană – un dezastru.

Apel public pentru susținerea turismului și agriculturii dobrogene!

Sunt 2 domenii care nu pot funcționa de “azi pe mâine”, cum spunea colega mea Corina Creţu. Având în vedere promisiunea referitoare la deschiderea teraselor începând cu data de 1 iunie, precum și apropiata campanie de recoltare a cerealelor, fac un apel public la conducătorii autorităților județene și ai partidelor politice, la reprezentantul Guvernului în teritoriu, la parlamentari și inclusiv contracandidații la diverse funcții politice,… Read More »Apel public pentru susținerea turismului și agriculturii dobrogene!

Ne bucurăm de normalitate?

Am văzut în ultimele zile o avalanșă de postări auto-laudative despre asfaltările din județ, făcute de primari sau Consiliul Județean. Oameni buni, iar ne bucurăm de normalitate? Pentru asta sunt plătiți! Este ca și cum un bucătar s-ar lăuda că a gătit, sau un sportiv că s-a antrenat. Ah, dacă era vorba despre atragerea sau facilitarea vreunei investiții care ar fi generat locuri de muncă… Read More »Ne bucurăm de normalitate?