Avem localități cu 0% rată de promovabilitate la evaluarea națională!

Este inadmisibil ca în anul 2020 să avem localități cu 0% rată de promovabilitate la evaluarea națională, sau după cum vedeți în tabel, cu până în 30%. În aceste zone situația este dramatică și reflectă lipsa de preocupare a primarilor pentru viitorul copiilor, pentru dezvoltarea comunităților și totodată, reflectă situația economică jalnică din teritoriu.
Așa nu se mai poate, trebuie să fie luate măsuri precum acordarea de burse, asigurarea de fonduri pentru cursuri de după-amiază/centre after school, digitalizare, dezvoltarea afacerilor pentru a menține forța de muncă locală și multe altele… Declarațiile fără fond și lipsite de acțiuni concrete nu își mai au locul. Nu văd pe nimeni de la PNL sau PSD Constanța să ia atitudine pe acest subiect.
Nu ne putem dezvolta fără educație!
Sunt dezamăgit de lipsa de implicare a actualului Președinte al Consiliului Județean Constanța, precum și a celorlalți candidați pentru această funcție, care efectiv nu au dezbătut acest subiect, îl ignoră, fie din inconștiență, fie din nepăsare.
Nu poți asigura un viitor mai bun al județului doar cu promisiuni electorale, riscăm să devenim un județ slab dezvoltat, dependent doar de activitățile agricole din anumite zone.
Eu și colegii mei cunoaștem realitatea din teren, conștientizăm riscurile și ne vom lupta în consiliile locale, precum și în consiliul județean, pentru a reconsidera EDUCAȚIA O PRIORITATE, altfel nu vom avea viitor.
Împreună pentru un județ puternic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *