Skip to content

Despre

Împreună pentru un județ puternic!

 

Salut, numele meu este Răzvan Filipescu, în calitate de locuitor al județului, vreau ca și Constanța să ajungă pe podiumul dezvoltării, din punctul de vedere al sănătății, educației și economiei. Cunosc județul, cu tot cu problemele sale și, împreună cu echipa mea, am identificat soluții pentru îmbunătățirea nivelului de trai al locuitorilor dar și pentru sprijinirea afacerilor.

In 2020 am fost ales #consilierjudetean, sunt Președintele comisiei de agricultură și mediu din cadrul Consiliului Judetean Constanța și îmi doresc ca împreună cu echipa mea de consilieri județeni, consilieri locali și viceprimari să implementăm proiectele  susținute în campania electorală.

De asemenea sunt membru în Autoritatea Teritorială de Ordine Publica (ATOP), poziții din care susțin proiectele de interes și de dezvoltare a judetului in domeniile : agricultură, mediu, turism, transporturi, sănătate, educație și siguranță cetățeanului.

Incepând cu anul 2021 sunt membru al Comisiei pentru Agricultură Protecția Mediului și Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Economic si Social, organism consultativ al Parlamentului și Guvernului Romaniei, cu rol în avizarea proiectelor legislative inițiate de acestea.

ISTORIA MEA

Mai multe despre mine

Educație

Sunt antreprenor, dar am muncit și la stat, cu rezultate notabile. Am investit, am dobândit experiență în domenii precum agricultura, turismul, transporturile, în domeniul bancar și al fondurilor europene. Am predat la facultatea la care inițial am învățat, am prins perioada de început a mișcării civice, fiind membru ARAS (Asociația Română Anti Sida) și AIESEC (Asociația Internațională a Studenților la Economie și Comerț). M-am implicat în promovarea județului, atât ca investitor, cât și ca Președinte al Autorității Naționale pentru Turism, am experiență în administrația publică, deci capacitatea managerială și viziunea necesare pentru a dezvolta județul. Îmi doresc să nu mai pierdem oportunități de finanțare, iar pentru mine, aceasta va fi o prioritate.

Am copilărit în județ, inclusiv în cartierul Faleză Nord, unde am urmat școala primară. Anii de liceu i-am petrecut în băncile Liceului Teoretic Traian, ulterior am absolvit Facultatea de Științe Economice – SecțiaTranzacții Internaționale, din cadrul Universității Ovidius, cu un scurt stagiu de practică în Management la L’ Institut Universitaire Professionnalise la Universitatea din Clermont Ferrand, Franța. Fiind atras de mare și de lumea portului, am lucrat la o firmă de shipping, urmând în paralel un Master în Transport Intermodal și Management Portuar, în limba engleză, la Universitatea Maritimă Constanța, ulterior definindu-mi studiile printr-un Doctorat în Economie, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Din perspectiva activității profesionale, mi-am completat și perfecționat studiile cu un Certificat de “Manager în Turism”, care s-a dovedit ulterior a-mi fi foarte util, precum și cu un Certificat de absolvire al “Programului de specializare în domeniul relațiilor internaționale”, obținut la Institutul Diplomatic Român. Am avut onoarea să mă reîntorc în facultate, dupa ani, dar de data aceasta din postura de colaborator/asistent universitar, în cadrul Universității Ovidius.

Susțin turismul constănțean!

M-am implicat activ în promovarea României ca destinație turistică și am susținut industria ospitalității, am realizat sute de vizite pentru jurnaliști, bloggeri și tour operatori străini, în țară și în județul nostru, am ajutat la organizarea și buna desfășurare a multor târguri, conferințe de turism interne și internaționale, inclusiv pentru turismul de croazieră. Am contribuit la realizarea episoadelor din seria Wild Carpathia, difuzat pe postul Travel Channel, m-am luptat, alături de colegii mei, pentru implementarea impozitului specific în turism și a voucherelor de vacanță. Am participat la multe alte proiecte. Am lansat pe Facebook inițiativa de a ne cunoaște județul și vă rog pe voi, toți cei care descoperiți un loc, o poveste, o tradiție, o specialitate culinară sau orice alt lucru frumos din județ, care v-a impresionat, să postați cu #turistinConstanta, pentru a ne promova împreună județul. Noi suntem ambasadorii județului nostru.

Începuturile carierei

Îmi plac provocările. Am vrut să cunosc cât mai mult, iar viața m-a dus în diverse instituții care și-au pus amprenta asupra formării mele ca om, ca profesionist și cunoscător al legii. Am lucrat în special în domeniul fondurilor europene, la Direcția OLAF, Agenția SAPARD, am continuat în domeniul bancar, pornind de la consilier IMM și ajungând Director de Agenție, după ani, devenind chiar director adjunct al FNGCIMM (Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri). Am jucat fotbal de mic și, crescând, am cochetat cu acest sport. Am fost, pentru o perioadă, și membru în Comisia de Apel pentru Licențierea Cluburilor din Liga I FRF. Am dezvoltat activități private în turism și agricultură, am continuat să investesc în domeniul logisticii și operării portuare, fiind implicat, în prezent în aceste domenii. Funcția de Secretar de Stat, aferentă poziției de Președinte al Autorității Naționale pentru Turism,  precum și cea de membru în Consiliul de Administrație al TAROM, mi-au oferit șansa de a interacționa la nivel internațional cu oameni de excepție, dar mai ales mi-au deschis perspectivele dezvoltării de strategii durabile și de anvergură, așa cum și județul nostru are nevoie.